تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

فهرست مطالب

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی: در این مقاله به بررسی کامل تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی می پردازیم و به شما می گوییم کدام یک برای عضله سازی، چربی سوزی و ریکاوری بهتر است. با خواندن این مقاله، می توانید بهترین انتخاب را برای برنامه غذایی ورزشی خود داشته باشید.

مقدمه: بزن بریم! به آکوجیم، قطب محتواهای ناب ورزشی، خوش آمدید! اینجا در واحد تولید محتوای آکوجیم، با کلی ذوق و شوق و البته تخصص، مقاله ای براتون آماده کردیم که قراره حسابی غوغا کنه! امروز قراره بریم سراغ یکی از بحث های داغ بین بدنسازا و ورزشکارا: تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی. اصلاً کدومشون بهتره؟ جو دوسر یا جو پرک؟ قراره با هم مو رو از ماست بکشیم و ببینیم هر کدوم چه خاصیت هایی دارن و چطوری می تونن بهمون توی باشگاه کمک کنن. پس کمربندها رو محکم ببندید که قراره یه سفر هیجان انگیز به دنیای غلات داشته باشیم!

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

خب، رسیدیم به اصل مطلب! تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی چیه؟ اول از همه باید بدونیم که هر دوی اینها از دانه جو به دست میان، اما یه سری تفاوت های اساسی دارن که باعث می شه هر کدوم برای یه سری اهداف خاص توی بدنسازی مناسب تر باشن. بذارید یه جور ساده بگم، جو دوسر همون دونه کامل جو هست که فقط پوسته اش گرفته شده، اما جو پرک همون جو دوسر هست که یه سری مراحل فرآوری رو طی کرده، یعنی بخارپز شده، غلطک خورده و پهن شده. حالا این فرآوری چه تاثیری داره؟ مهم ترین تاثیرش روی سرعت هضم و جذب این دو تا ماده غذایی هست. 

حالا این تفاوت توی سرعت هضم چه ربطی به بدنسازی داره؟ خیلی مهمه! برای مثال، بعد از یه تمرین سخت، بدن ما نیاز به یه منبع کربوهیدرات سریع الجذب داره تا گلیکوژن عضلات رو دوباره پر کنه و ریکاوری رو تسریع کنه. اینجا جو پرک می تونه گزینه بهتری باشه. اما برای یه وعده غذایی قبل از تمرین که نیاز داریم انرژی مون به تدریج آزاد بشه، جو دوسر انتخاب هوشمندانه تری هست. از طرفی، جو دوسر فیبر بیشتری داره که برای سلامت دستگاه گوارش خیلی مفیده و به سیری طولانی مدت هم کمک می کنه. پس می بینید که تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی خیلی هم جدیه و باید با دقت بررسی بشه.

خب یه لحظه صبر کنید، بذارید یه مثال بزنم تا بهتر متوجه بشید. فرض کنید شما می خواید یه مسابقه دو ماراتن بدید. به نظرتون قبل از مسابقه چی باید بخورید؟ یه غذای سنگین و دیر هضم یا یه غذای سبک و زود هضم؟ قطعاً یه غذای سبک و زود هضم! چون شما نیاز دارید که انرژی تون به سرعت در دسترس عضلاتتون قرار بگیره. همین قضیه در مورد جو دوسر و جو پرک هم صدق می کنه.

حالا ممکنه بپرسید که خب، کدوم یکی از این دو تا برای عضله سازی بهتره؟ راستش رو بخواید، هر دوی اینها می تونن به عضله سازی کمک کنن، اما به روش های مختلف. جو پرک با افزایش سریع قند خون و در نتیجه ترشح انسولین، می تونه به انتقال مواد مغذی به عضلات کمک کنه و عضله سازی رو تسریع کنه. از طرفی، جو دوسر با تامین تدریجی انرژی، می تونه به شما کمک کنه تا تمرینات سخت تر و طولانی تری داشته باشید، که این خودش می تونه به عضله سازی بیشتر منجر بشه. 

ارزش غذایی جو دوسر و جو پرک

بیاین یه نگاه دقیق تر به ارزش غذایی این دو تا غول صبحانه بندازیم. چی توشون هست که اینقدر پرطرفدارشون کرده؟

ماده مغذی جو دوسر (۱۰۰ گرم) جو پرک (۱۰۰ گرم)
کالری 389 379
کربوهیدرات 66 گرم 68 گرم
پروتئین 17 گرم 13 گرم
چربی 7 گرم 7 گرم
فیبر 11 گرم 9 گرم
آهن 4.7 میلی گرم 3.5 میلی گرم
منیزیم 177 میلی گرم 138 میلی گرم

جو دوسر یه مقدار پروتئین و فیبر بیشتری داره. این یعنی چی؟ یعنی اینکه جو دوسر می تونه شما رو برای مدت طولانی تری سیر نگه داره و به عضله سازی هم کمک بیشتری بکنه. البته جو پرک هم منبع خوبی از کربوهیدرات هست و می تونه انرژی لازم برای تمرینات رو تامین کنه. در این جدول فقط به چند تا از مواد مغذی مهم اشاره کردیم، وگرنه هم جو دوسر و هم جو پرک کلی ویتامین و مواد معدنی دیگه هم دارن که برای سلامتی خیلی مفید هستن. تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی در این بخش مربوط به فیبر و پروتئین بیشتر جو دوسر است.

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

فواید جو دوسر برای بدنسازان

  • منبع عالی کربوهیدرات های پیچیده: جو دوسر پر از کربوهیدرات های پیچیده است که به آرومی هضم می شن و انرژی پایداری رو برای تمرینات فراهم می کنن. این یعنی چی؟ یعنی اینکه شما در طول تمرین یهو کم نمیارید و می تونید تا آخرش با قدرت ادامه بدید!
  • سرشار از فیبر: فیبر برای سلامتی دستگاه گوارش خیلی مهمه و به هضم بهتر غذا کمک می کنه. همچنین، فیبر می تونه شما رو برای مدت طولانی تری سیر نگه داره که برای کسایی که می خوان وزن کم کنن خیلی مفیده.
  • منبع پروتئین گیاهی: درسته که جو دوسر به اندازه گوشت و مرغ پروتئین نداره، اما منبع خوبی از پروتئین گیاهی محسوب می شه که می تونه به عضله سازی کمک کنه.
  • غنی از ویتامین ها و مواد معدنی: جو دوسر یه عالمه ویتامین و مواد معدنی داره، مثل ویتامین های گروه B، آهن، منیزیم و زینک. این مواد مغذی برای سلامتی عمومی بدن و عملکرد ورزشی خیلی مهم هستن.
  • کاهش کلسترول: جو دوسر می تونه به کاهش کلسترول بد خون کمک کنه که برای سلامتی قلب و عروق خیلی مفیده.

مزایای جو پرک در ورزش

  • هضم سریع و جذب آسان: همونطور که گفتیم، جو پرک به خاطر فرآوری ای که روش انجام می شه، خیلی سریع هضم می شه و قند خون رو سریع بالا می بره. این خاصیت برای بعد از تمرین خیلی خوبه، چون بدن نیاز به یه منبع کربوهیدرات سریع الجذب داره تا گلیکوژن عضلات رو دوباره پر کنه.
  • افزایش سطح انرژی: جو پرک می تونه به سرعت سطح انرژی بدن رو بالا ببره و شما رو برای تمرین آماده کنه.
  • مناسب برای وعده قبل از تمرین (با احتیاط): اگر زمان کافی برای هضم کامل جو دوسر ندارید، می تونید از جو پرک به عنوان یه وعده سبک قبل از تمرین استفاده کنید. فقط حواستون باشه که زیاد نخورید، چون ممکنه باعث افت قند خون بشه.
  • تنوع در مصرف: از جو پرک می تونید توی انواع غذاها و اسموتی ها استفاده کنید و از طعمش لذت ببرید.

جو دوسر و عضله سازی

خب، حالا می رسیم به یکی از مهم ترین سوالات: جو دوسر چطوری به عضله سازی کمک می کنه؟ در این بخش از مقاله سعی بر آن است که در مورد تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی در عضله سازی صحبت شود.

  • تامین انرژی پایدار: همونطور که قبلاً هم گفتیم، جو دوسر یه منبع عالی از کربوهیدرات های پیچیده است. این کربوهیدرات ها به آرومی هضم می شن و انرژی پایداری رو برای عضلات فراهم می کنن. این انرژی پایدار به شما کمک می کنه تا بتونید تمرینات سخت تر و طولانی تری داشته باشید، که این خودش می تونه به عضله سازی بیشتر منجر بشه.
  • کمک به ریکاوری: جو دوسر حاوی پروتئین و مواد مغذی دیگه ای هست که به ریکاوری عضلات بعد از تمرین کمک می کنن. ریکاوری سریع تر به معنای عضله سازی بیشتره!
  • افزایش حجم عضلات: جو دوسر با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز عضلات، می تونه به افزایش حجم عضلات کمک کنه.

جو پرک و ریکاوری سریع

بعد از یه تمرین سخت و نفس گیر، عضلات شما مثل یه اسفنج تشنه می مونن که نیاز به آب دارن! این آب همون گلیکوژنی هست که توی عضلات ذخیره می شه و منبع اصلی انرژی برای تمریناته. حالا جو پرک اینجا می تونه مثل یه ناجی عمل کنه!

  • بازسازی سریع گلیکوژن: جو پرک به خاطر هضم سریعش، می تونه به سرعت گلیکوژن عضلات رو دوباره پر کنه و ریکاوری رو تسریع کنه.
  • کاهش درد عضلانی: ریکاوری سریع تر به معنای درد عضلانی کمتره. پس با مصرف جو پرک بعد از تمرین، می تونید از شر دردهای عضلانی خلاص بشید (یا حداقل کمترش کنید!).
  • آمادگی برای تمرین بعدی: با ریکاوری سریع تر، شما برای تمرین بعدی آماده تر خواهید بود و می تونید با قدرت بیشتری تمرین کنید.

بهترین زمان مصرف جو دوسر در بدنسازی

حالا که با فواید جو دوسر آشنا شدیم، بریم سراغ اینکه کی بخوریمش که بیشترین سود رو ببریم؟

  • صبحانه: جو دوسر یه انتخاب عالی برای صبحانه است. می تونید اون رو با شیر، میوه، مغزها و دانه ها میل کنید و یه صبحانه کامل و مغذی داشته باشید که تا ساعت ها شما رو سیر نگه می داره و انرژی لازم برای شروع یه روز پرنشاط رو بهتون می ده.
  • قبل از تمرین: مصرف جو دوسر 2 تا 3 ساعت قبل از تمرین می تونه انرژی لازم برای یه تمرین خوب رو فراهم کنه. فقط حواستون باشه که زمان کافی برای هضمش در نظر بگیرید.
  • میان وعده: جو دوسر می تونه یه میان وعده سالم و سیرکننده باشه که از پرخوری جلوگیری می کنه.
  • بعد از تمرین (با احتیاط): اگر به دنبال یه منبع کربوهیدرات با هضم کندتر برای بعد از تمرین هستید، می تونید از جو دوسر استفاده کنید. اما اگر به دنبال ریکاوری سریع تر هستید، جو پرک گزینه بهتریه.
تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی: بهترین زمان مصرف 

  • بلافاصله بعد از تمرین: بهترین زمان مصرف جو پرک برای عضله سازی، بلافاصله بعد از تمرین هست. توی این زمان، عضلات شما به شدت به کربوهیدرات نیاز دارن تا گلیکوژن از دست رفته رو دوباره جبران کنن. جو پرک با هضم سریعش، می تونه این نیاز رو به خوبی برطرف کنه.
  • همراه با پروتئین: برای اینکه عضله سازی به بهترین شکل انجام بشه، بهتره جو پرک رو همراه با یه منبع پروتئین مثل پودر وی، سفیده تخم مرغ یا ماست یونانی مصرف کنید.

طرز تهیه اوتمیل برای بدنسازان

اوتمیل یه غذای خوشمزه و مقوی هست که با جو دوسر یا جو پرک تهیه می شه و می تونه یه وعده عالی برای بدنسازان باشه. در ادامه به چند روش برای تهیه اوتمیل اشاره می کنیم:

اوتمیل کلاسیک:

  • مواد لازم:

    1. ½ پیمانه جو دوسر یا جو پرک
    2. 1 پیمانه شیر (یا آب)
    3. کمی نمک
    4. مواد افزودنی دلخواه (مثل میوه، عسل، دارچین، مغزها)
  • طرز تهیه:

    1. جو دوسر، شیر (یا آب) و نمک رو توی یه قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط بذارید.
    2. مخلوط رو به جوش بیارید و بعد حرارت رو کم کنید و بذارید 5 تا 10 دقیقه (برای جو دوسر) یا 1 تا 2 دقیقه (برای جو پرک) بجوشه تا غلیظ بشه.
    3. اوتمیل رو از روی حرارت بردارید و توی کاسه بریزید.
    4. مواد افزودنی دلخواهتون رو بهش اضافه کنید و نوش جان کنید!

اوتمیل پروتئینی:

  • مواد لازم:

    1. ½ پیمانه جو دوسر یا جو پرک
    2. 1 پیمانه شیر (یا آب)
    3. 1 اسکوپ پودر پروتئین وی
    4. ½ موز له شده
    5. 1 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
  • طرز تهیه:

    1. جو دوسر، شیر (یا آب) رو توی یه قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط بذارید.
    2. مخلوط رو به جوش بیارید و بعد حرارت رو کم کنید و بذارید 5 تا 10 دقیقه (برای جو دوسر) یا 1 تا 2 دقیقه (برای جو پرک) بجوشه تا غلیظ بشه.
    3. اوتمیل رو از روی حرارت بردارید و پودر پروتئین، موز له شده و کره بادام زمینی رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
    4. اوتمیل رو توی کاسه بریزید و نوش جان کنید!

اوتمیل یخچالی (Overnight Oats):

  • مواد لازم:

    1. ½ پیمانه جو دوسر
    2. 1 پیمانه شیر (یا ماست)
    3. 1 قاشق غذاخوری دانه چیا
    4. مواد افزودنی دلخواه (مثل میوه، عسل، دارچین، مغزها)
  • طرز تهیه:

    1. همه مواد رو توی یه ظرف دردار بریزید و خوب هم بزنید.
    2. در ظرف رو ببندید و اون رو حداقل 4 ساعت (یا یه شب تا صبح) توی یخچال بذارید.
    3. اوتمیل رو از یخچال بیرون بیارید و نوش جان کنید!
تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

تفاوت جو دوسر با جو پرک در چربی سوزی

حالا می رسیم به یه سوال مهم دیگه: کدوم یکی از این دو تا برای چربی سوزی بهتره؟ تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی در چربی سوزی در میزان فیبر آن هاست.

  • جو دوسر و سیری طولانی مدت: جو دوسر به خاطر فیبر بالایی که داره، می تونه شما رو برای مدت طولانی تری سیر نگه داره. این خاصیت می تونه به کاهش کالری دریافتی و در نتیجه چربی سوزی کمک کنه.
  • جو پرک و افزایش متابولیسم: جو پرک به خاطر هضم سریعش، می تونه به طور موقت متابولیسم بدن رو افزایش بده. افزایش متابولیسم هم می تونه به چربی سوزی کمک کنه.

در کل، به نظر می رسه که جو دوسر به خاطر فیبر بالا و خاصیت سیرکنندگی بیشتر، برای چربی سوزی یه مقدار مزیت داشته باشه. اما این به این معنی نیست که جو پرک برای چربی سوزی بده! مهم ترین نکته اینه که شما باید کالری دریافتی تون رو کنترل کنید و یه برنامه ورزشی منظم داشته باشید.

آیا جو پرک قند دارد؟

بله، جو پرک هم مثل همه غلات دیگه، قند داره. اما نوع قند موجود در جو پرک با قند سفیدی که توی شیرینی و شکلات هست، فرق می کنه. قند موجود در جو پرک از نوع کربوهیدرات های پیچیده است که به آرومی هضم می شه و قند خون رو به تدریج افزایش می ده. اما با این حال، افرادی که دیابت دارن یا به دنبال کنترل قند خونشون هستن، باید در مصرف جو پرک احتیاط کنن و با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنن. این موضوع در تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی هم مهم است زیرا جو دوسر به نسبت جو پرک قند خون را اهسته تر بالا می برد.

شاخص گلیسمی جو دوسر و جو پرک

شاخص گلیسمی (Glycemic Index) یه مقیاس هست که نشون می ده یه ماده غذایی چقدر می تونه قند خون رو بالا ببره. هر چی شاخص گلیسمی یه ماده غذایی بالاتر باشه، یعنی قند خون رو سریع تر بالا می بره.

  • شاخص گلیسمی جو دوسر: حدود 55 (متوسط)
  • شاخص گلیسمی جو پرک: حدود 83 (بالا)

همونطور که می بینید، جو پرک شاخص گلیسمی بالاتری نسبت به جو دوسر داره. این یعنی چی؟ یعنی اینکه جو پرک قند خون رو سریع تر از جو دوسر بالا می بره. این موضوع می تونه برای بعد از تمرین خوب باشه، چون بدن نیاز به یه منبع کربوهیدرات سریع الجذب داره. اما برای وعده های دیگه، مخصوصاً برای کسایی که دیابت دارن یا به دنبال کنترل قند خونشون هستن، جو دوسر انتخاب بهتریه.

جو دوسر یا جو پرک برای دیابتی ها

با توجه به توضیحات بالا، می تونیم بگیم که جو دوسر به خاطر شاخص گلیسمی پایین تر و فیبر بالاتر، برای افراد دیابتی انتخاب مناسب تری نسبت به جو پرک هست. جو دوسر به کنترل قند خون کمک می کنه و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کنه. اما بازم تاکید می کنم که افراد دیابتی قبل از مصرف هر نوع ماده غذایی، باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنن.

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی:عوارض جانبی احتمالی 

جو دوسر و جو پرک به طور کلی جزو مواد غذایی سالم و بی خطر هستن. اما در موارد نادر، ممکنه یه سری عوارض جانبی داشته باشن، مثل:

  • نفخ و گاز معده: فیبر بالای موجود در جو دوسر و جو پرک ممکنه در بعضی افراد باعث نفخ و گاز معده بشه. برای جلوگیری از این مشکل، بهتره مصرف این مواد رو به تدریج افزایش بدید و آب کافی هم بنوشید.
  • حساسیت: در موارد خیلی نادر، ممکنه بعضی افراد به جو دوسر یا جو پرک حساسیت داشته باشن. علائم حساسیت می تونه شامل خارش، تورم، کهیر و مشکلات تنفسی باشه.
  • تداخل با داروها: اگر داروی خاصی مصرف می کنید، بهتره قبل از مصرف جو دوسر یا جو پرک با پزشکتون مشورت کنید، چون ممکنه با بعضی داروها تداخل داشته باشه.

نکات مهم در خرید جو دوسر و جو پرک

  • به دنبال جو دوسر یا جو پرک ارگانیک باشید: سعی کنید جو دوسر یا جو پرک ارگانیک بخرید تا از عدم وجود سموم و آفت کش ها مطمئن باشید.
  • به تاریخ انقضا توجه کنید: همیشه تاریخ انقضای محصول رو چک کنید و از خرید محصولات تاریخ گذشته خودداری کنید.
  • به بسته بندی محصول دقت کنید: بسته بندی محصول باید سالم و بدون پارگی باشه.
  • از برندهای معتبر خرید کنید: سعی کنید از برندهای معتبر و شناخته شده خرید کنید تا از کیفیت محصول مطمئن باشید.
  • جو دوسر یا جو پرک طعم دار نخرید: بهتر است از جو دوسر یا جو پرک ساده و بدون طعم استفاده کنید، زیرا انواع طعم دار ممکن است حاوی شکر و مواد افزودنی باشند که برای سلامتی شما مفید نیستند.

تفاوت های ظاهری جو دوسر و جو پرک

شاید با خودتون فکر کنید که تشخیص جو دوسر از جو پرک کار سختیه، اما یه سری تفاوت های ظاهری دارن که می تونه بهتون کمک کنه:

ویژگی جو دوسر جو پرک
شکل دانه های کشیده و سوزنی شکل دانه های پهن و نازک
رنگ کمی تیره تر از جو پرک کمی روشن تر از جو دوسر
بافت سفت تر و نیاز به پخت بیشتر نرم تر و پخت سریع تر

با یه نگاه ساده می تونید متوجه بشید که جو دوسر یه مقدار تیره تر و کشیده تر از جو پرک هست. جو پرک هم همونطور که از اسمش پیداست، پرک شده و پهن هست.

روش های متنوع مصرف جو دوسر و جو پرک

خوبی جو دوسر و جو پرک اینه که می تونید به روش های مختلفی اون ها رو مصرف کنید و از طعم و خواصشون لذت ببرید. در اینجا چند تا ایده بهتون می گم:

  • اوتمیل: همونطور که قبلاً هم توضیح دادم، اوتمیل یه غذای خوشمزه و مقوی هست که با جو دوسر یا جو پرک تهیه می شه. می تونید به اوتمیل انواع میوه ها، مغزها، دانه ها، عسل، دارچین و … اضافه کنید و یه وعده غذایی کامل و خوشمزه داشته باشید.
  • اسموتی: جو دوسر یا جو پرک رو می تونید به اسموتی هاتون اضافه کنید تا فیبر و مواد مغذی بیشتری داشته باشن.
  • سوپ و آش: از جو دوسر یا جو پرک می تونید توی انواع سوپ و آش استفاده کنید و به غلظت و ارزش غذایی اون ها اضافه کنید.
  • کوکو و کتلت: می تونید از جو دوسر یا جو پرک به عنوان جایگزین آرد سوخاری در تهیه کوکو و کتلت استفاده کنید.
  • نان و شیرینی: از آرد جو دوسر می تونید برای پخت نان و شیرینی استفاده کنید و از خواص بی نظیرش بهره مند بشید.

سوالات متداول درباره تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی

جو دوسر بهتره یا جو پرک برای بدنسازی؟

هر دو می تونن مفید باشن، اما به زمان مصرف و هدف شما بستگی داره. جو پرک برای بعد از تمرین و ریکاوری سریع تر مناسب تره، در حالی که جو دوسر برای تامین انرژی پایدار قبل از تمرین و عضله سازی در درازمدت بهتره.

آیا جو پرک چاق کننده  است؟

هیچ ماده غذایی به تنهایی چاق کننده نیست. چاقی به مجموع کالری دریافتی و کالری سوزانده شده در طول روز بستگی داره. جو پرک هم مثل هر ماده غذایی دیگه ای اگر بیش از حد مصرف بشه، می تونه باعث افزایش وزن بشه.

جو دوسر یا جو پرک برای صبحانه بهتره؟

جو دوسر به خاطر فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین تر، برای صبحانه انتخاب بهتریه، چون شما رو برای مدت طولانی تری سیر نگه می داره و انرژی پایداری رو برای شروع روز فراهم می کنه.

آیا جو پرک برای دیابتی ها مضر است؟

جو پرک شاخص گلیسمی بالایی داره و می تونه قند خون رو سریع بالا ببره. بنابراین، افراد دیابتی باید در مصرف جو پرک احتیاط کنن و با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنن.

چقدر جو دوسر یا جو پرک در روز مصرف کنیم؟

میزان مصرف جو دوسر یا جو پرک به سن، جنس، سطح فعالیت و اهداف ورزشی شما بستگی داره. به طور کلی، مصرف 30 تا 60 گرم جو دوسر یا جو پرک در روز برای اکثر افراد مناسبه.

آیا جو دوسر یا جو پرک باعث نفخ می شه؟

فیبر بالای موجود در جو دوسر و جو پرک ممکنه در بعضی افراد باعث نفخ و گاز معده بشه. برای جلوگیری از این مشکل، بهتره مصرف این مواد رو به تدریج افزایش بدید و آب کافی هم بنوشید.

آیا جو دوسر یا جو پرک پروتئین دارد؟

بله، هر دو منبع پروتئین گیاهی هستن، اما جو دوسر یه مقدار پروتئین بیشتری داره.

آیا می توان جو دوسر را خام خورد؟

بله، می تونید جو دوسر رو به صورت خام هم مصرف کنید، مخصوصاً توی اوتمیل یخچالی. اما پختن جو دوسر باعث می شه هضمش راحت تر بشه و مواد مغذی اون بهتر جذب بدن بشن.

آیا جو پرک همان جو دوسر است؟

خیر، جو پرک از جو دوسر تهیه می شه، اما یه سری مراحل فرآوری رو طی کرده.

بهترین برند جو دوسر یا جو پرک کدام است؟

برندهای معتبر زیادی در بازار هستن که جو دوسر و جو پرک باکیفیت ارائه می دن. هنگام خرید، به دنبال برندهای شناخته شده و معتبر باشید و به تاریخ انقضا و بسته بندی محصول هم توجه کنید.

تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی:نتیجه گیری 

خب، دیگه رسیدیم به آخر این مقاله! امیدوارم که تونسته باشم به همه سوالاتتون درباره تفاوت جو دوسر با جو پرک در بدنسازی پاسخ داده باشم. همونطور که دیدید، هم جو دوسر و هم جو پرک هر دو جزو غلات کامل و مغذی هستن که می تونن توی برنامه غذایی هر ورزشکاری جایگاه خودشون رو داشته باشن. انتخاب بین این دو تا بیشتر به زمان مصرف، هدف شما از بدنسازی و ترجیح شخصیتون بستگی داره. مهم ترین نکته اینه که به بدنتون گوش کنید، با یه متخصص تغذیه مشورت کنید و بهترین انتخاب رو برای خودتون داشته باشید.
آکوجیم، بزرگترین وبسایت در زمینه ورزش و بدنسازی در کنار شماست تا به اهداف ورزشی تان برسید. 

5/5 - امتیاز کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف 50 هزار تومانی شهریه باشگاه

اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید و تخفیف 50 هزار تومانی دریافت کنید.

کد تخفیف به صورت آنی برای شما ارسال میگردد.

پاپ اپ دریافت اطلاعات

تخفیف 50 هزار تومانی شهریه باشگاه

اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید و تخفیف 50 هزار تومانی دریافت کنید.

کد تخفیف به صورت آنی برای شما ارسال میگردد.

پاپ اپ دریافت اطلاعات